Hyppää sisältöön
suomi suomi
Linkkejä lapsille

 

 

Aakkosleikkejä

Kuvataiteilija Keanne Van De Kreeke ja kirjailija Hanna Van Der Steen ovat ilahduttaneet kirjastoa ihastuttavilla korteilla, joita saamme käyttää kirjastoleikeissä. Aakkoskorttien veikeät hahmot ovat Keannen käsialaa ja hauskat ja inspiroivat adjektiivit ja hahmojen nimet puolestaan Hannan keksimiä.

Kortit mahdollistavat monipuolisia leikkejä ja harjoituksia, joissa voidaan mm. harjoitella aakkosia ja muodostaa sanoja. Mielikuvitukselliset hahmot ja sanat varmasti myös houkuttelevat tarinoiden keksimiseen ja kertomiseen ja niiden perusteella voidaan kehitellä leikkejä ja improvisaatioita.

Aakkosleikit sopivat mainiosti esikouluikäisille ja nuoremmille koululaisille.

 

Kirjastoon tutustumista leikkien ja seikkaillen

Saimme valmisteltua kuvataiteilija Keanne Van De Kreeken kanssa materiaalit Kirjastoseikkailuun, johon voivat osallistua kaikki alakoululuokat. Lisäksi työryhmäämme kuului opettaja Arja Fonsell, jolta saimme hienoja ideoita ja näkemystä leikin toteuttamiseen.

Keanne loihti seikkailua varten ihastuttavan visuaalisen satumaailman.  Seikkailun aluksi nuoremmat osanottajat pääsevät  tassuttelemaan seikkailuun vaikka kuin vaappuva ankka, löntystelevä karhu tai klopsutteleva hevonen Keannen hauskoja eläinjälkiä seuraten ja rintaansa jokainen osallistuja saa eläinhahmoisen rintamerkin. Lapset pääsevät seikkailuun, jossa sadut heräävät satukorttien myötä eloon ja tietokirjahyllyt avautuvat tietokorttien avulla.  Lapset pääsevät kulkemaan myös runojen poluille, joihin johdattavat Risto Rasan ja Ester Ahokaisen runot Keannen piirtämien runokorttien myötä. Myöskään aakkosia ei ole leikissä unohdettu.

Neljänsistä luokista kuudensiin seikkaillaan suunnistuksen tyyliin. Keannen piirtämästä eloisasta kirjaston pohjakartasta suunnistaja saa ”koordinaatit” ja voi lähteä ratkomaan kirjaston saloihin liittyviä pulmia.

Jokainen satuseikkailuun tai suunnistukseen osallistuva saa oman Kirjastoseikkailu-passinsa, johon hän kerää leimoja seikkailun edetessä.

Toivottavasti tämä herätti teissä seikkailemisen halun ja kiinnostuksen kirjaston aarteisiin. Kaikki kiinnostuneet luokat voivat ottaa yhteyttä Eija Kopposeen, eija.kopponen@somero.fi tai puh. 040 126 8388 ja sopia ajan seikkailulle. Ja seikkailuhan jatkuu jälleen syksyllä, joten

Seikkailemisiin kirjastossa!

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hankintaehdotus Hankintaehdotus