Hyppää sisältöön
suomi suomi
Seniorilinkit


Monipuolinen palvelu- ja keskustelufoorumi

Suomi.fi-kansalaisportaali
Celia-kirjasto

-kirjasto


Seniorit

Kotipalvelu

Jos liikuntaeste tai pitkäaikainen sairaus estää sinua tulemasta kirjastoon tai kirjastoautoon, saat halutessasi kirjat ja muun tarvitsemasi aineiston kotiisi. Laina-aika räätälöidään. Kotipalvelu on maksutonta. Soita kirjastoon (puh. 040-1268331) ja sovi palvelusta.

Isotekstiset kirjat

Mikäli et näe lukea tavallisen kirjan tekstiä, avuksesi voivat tulla isotekstiset kirjat. Pyrimme hankkimaan kaikki ilmestyvät isotekstiset kirjat. Mikäli et jaksa lukea, mutta kirjallisuus kiinnostaa edelleen, voit lainata myös äänikirjoja.

Äänikirjat

Kirjaston kokoelmissa on runsaasti äänikirjoja. Vanhemmat äänikirjat ovat C-kasetteina, joten niitä voi kuunnella tavallisella kasettisoittimella, uudempia äänikirjoja kuunnellaan cd-soittimella.

Celia -kirjasto välittää yksittäisten asiakkaiden lisäksi yhteisöille, esimerkiksi kirjastoille omia äänikirjojaan, jotka ovat Daisy -formaatissa. Daisy -äänikirjoja voi lainata ilmaiseksi myös Someron kaupunginkirjaston kautta. Daisy -äänikirjoilla on monia etuja tavallisiin äänikirjoihin verrattuna:

  • yksi kirja mahtuu yhdelle cd-rom-levylle
  • äänenlaatu on parempi
  • kirjaa voi selailla
  • kirjan lukemisen voi jättää kesken ja jatkaa samasta kohdasta
  • kirjaan voi jättää kirjanmerkkejä

Daisy -äänikirjoja voi käyttää tähän tarkoitukseen kehitetyllä soittimella tai tietokoneella. Kirjoja voi kuunnella myös mp3-soittimilla, mutta silloin kirjan selausominaisuudet eivät ole käytettävissä.

Lisää tietoa Celia-kirjastosta löydät tämän sivun lopussa olevasta linkistä.

Asiakasmikrot

Kirjastossa on internet-yhteyksin varustettuja asiakasmikroja, joilla voi työskennellä kerrallaan 30 minuutista tuntiin. Mikroissa on tavalliset toimisto-ohjelmat. Asiakasmikrojen lisäksi käytettävissä on hakukoneita, joilla voidaan tutkia kirjaston aineistorekisteriä ja omia asiakastietoja, uusia lainoja sekä varata lainassa olevaa aineistoa. Kirjaston henkilökunta avustaa tarvittaessa.

Sukututkimus

Yläkerrassa on työhuone sukututkijoille. Tietoa sukututkimuksesta löydät Suomen sukututkimusseuran sivustolta osoitteesta http://www.genealogia.fi/. Voit tilata kirjaston kautta käyttöösi kirkonkirjoja mikrofilmeinä. Sukututkijain huoneessa on käytettävissäsi nettiyhteyksin varustettu tietokone ja mikrofilmien sekä mikrokorttien lukulaite.

Sukututkimuskursseista voit kysyä Someron kansalaisopistosta.
Kurssisihteeri Riitta Ryhtä puh.  02-7791 270 tai 044 7791270.

Linkit:

Celia-kirjasto
Tasa-arvoa lukemisesteisille kirjallisuuden ja tiedon saannissa

Starttis
Monipuolinen palvelu- ja keskustelufoorumi

Blogilista.fi
Löydä blogeja sinua kiinnostavista aiheista