Hyppää sisältöön
suomi suomi
Tagipilvi
Koulun ja kirjaston yhteistyö


Nuorten kirjastovirkailija palvelee Kiiruun koulun yläluokkia ja Someron lukiota

Kouluille on tarjolla mm. kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta ja kirjavinkkausta. Lisätietoa näistä kirjaston tarjoamista palveluista saat näiltä sivuilta.

Voit sopia palveluiden järjestämisestä tai ehdottaa uusia ideoita yhteistyömuodoiksi ottamalla yhteyttä kirjastoon!

 

Yhteystiedot:

kirjastovirkailija Henna-Riikka Hautamäki

sähköposti: henna-riikka.hautamaki(at)somero.fi

puh. 040 1268 388

 

Kirjaston käytön ja tiedonhaun opetus

Kiiruun koulun yläluokkien ja Someron lukion opettajat voivat sopia kirjastovirkailijan kanssa tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetuksen järjestämisestä koululuokalle. Ohjausta esimerkiksi projektitöiden tiedonhankinnassa voidaan järjestää koululla tai kirjastossa.

Vuosittain kirjasto järjestää seitsemäsluokkalaisille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta. Opetusta järjestetään kaksi oppituntia, joista ensimmäisellä käydään yhdessä läpi aineiston hakemista verkkokirjastossa ja teosten löytymistä hyllystä verkkokirjastosta saatujen hyllypaikkatietojen perusteella. Toisella oppitunnilla oppilaat harjoittelevat verkkokirjaston käyttöä tekemällä harjoitustehtäviä.

Myös muille yläkoululuokille järjestettävillä kirjastokäynneillä, kuten kirjavinkkauksen yhteydessä, voidaan kerrata tiedonhakua verkkokirjastossa.

 

Kirjavinkkaus

Kirjasto tarjoaa yläkoululaisille ja lukiolaisille kirjavinkkausta. Vinkkaus voidaan pitää esimerkiksi jonkun sovitun teeman mukaan. Toivon, että kirjavinkkauksen järjestämisestä sovitaan hyvissä ajoin!

Vuosittain kirjasto järjestää kirjavinkkausta kaikille yläkoulun luokka-asteille. Kevätlukukaudella seiskaluokkalaisille esitellään sarjakuvien historiaa ja lajeja. Kahdeksasluokkalaisille vinkataan kirjoja eri kirjallisuuslajeista (dekkarit, fantasia, kauhu, scifi) tai jostakin yksittäisestä genrestä (esim. dekkarit). Yhdeksäsluokkalaisille taas esitellään kotimaisten kirjailijoiden teoksia.

Linkit

Kirjasampo

Sivustolla tietoa kirjailijoista, kirjoista sekä lukukokemuksista


www.nuorisokirjailijat.fi

Sivuilta löytyy lasten ja nuorten kirjallisuuden runsaudensarvi


MELINDA

Kirjastojen yhteistietokanta

 

ARTO

Kotimainen artikkeliviitetietokanta

 

www.kvaak.fi

Sarjakuvasivusto

 

www.risingshadow.net

Scifiä ja fantasiaa…

 

www.imdb.com

Laaja kansainvälinen leffasivusto